Telefonunuzun Gerçekten Patlamasını İstediğiniz 9 Sinir Bozucu An
Akıllı telefonların sunduğu avantajlara o kadar alışıldı ki, bir şeylerin ters gitmesinin ihtimali bile yok!
Akıllı telefonlar, birçok işlemi kolaylaştırdığından insanların vazgeçilmezi haline geldi. Hatta o kadar alışıldı ki bu kolaylıklara, “sıfır hata” beklentisi kaçınılmaz oldu. Fakat akıllı telefonların da bazen kilitlendiği noktalar olmaktadır. Bu da insanların tahammülünün olmadığı teknik hatalardan kaynaklanmaktadır.
İşte o tahammülün kalmadığı anlar…
1-Ekranın kilitlenmesi
Halk arasında “telefonun donması” veya “kasması” diye tabir edilen bir durumdur. Teknik olarak telefonların belirli bir RAM belleği vardır. Ram (Random Access Memory), yani rastgele erişimli hafıza, telefonda yüklü mevcut programların ya da dosyaların anlık olarak işleme alınmasını ve görüntülenmesini sağlar. RAM belleği, anlık olarak ekranda görüntülenebilecek veri sayısında belirleyici özelliğindedir. Yani Ram’in düşük olması demek aynı anda birkaç veriden fazla görüntüleme yapılamayacağı anlamına gelir. Telefonun tabiri caizse “donmasını” istemeyen kişiler için telefon seçiminde dikkat edilmesi gereken bir husustur.
2-Telefonun aniden kapanması
Bu olayın birçok nedeni olabilmektedir. Bazen aynı anda RAM’i zorlayacak kadar fazla uygulama açıldığından, bazen de güncellemelerin (update) yapılmadığından telefon kendini resetleme gereği duyar. Kimi zaman da, pek dikkat edilmeyen batarya olayından kaynaklanabilir. Çoğu insan bataryanın tamamen boşalmasını beklemeden telefonu şarj etmektedir. Bu telefonun bataryasının ömrünü kısaltabileceği gibi teknik hatalara da sebep olabilir.
3-Dokunmatiğin (anlık) çalışmaması
Yukarıdaki benzer nedenlerden sayılabilecek teknik bir hatadır.
4-Uygulamaların hata vermesi
Telefonlar, isminden beklendiği kadar akıllı değildir. Belirli bir mekanizmaya sahiptirler ve bunları uygulamaya sokan (akıllı kılan) işlemcilerdir. Yanlış kullanım veya fazla uygulama yüklemek ve sistemi güncellememek bazı uygulamaların işletilmesinde problem çıkarabilir.
5-Şarj çubuğunun aniden boşalması
Akıllı telefonlardan maksimum performans bekleniyorsa, bunun için gerekli hususlar yerine getirilmelidir. Batarya tamamen boşalmadan cihazın şarj edilmesi bataryanın ömrünü kısaltır ve performansı düşürür. Bu da cihazın kullanımını kısıtlar.
6-Kameranın açılmaması
Çoğunlukla kullanıcıdan kaynaklanan bir hatadır. Telefonların darbe alması ya da uygulamaların güncellenmemesi, yeterli belleğin olmamasının da kamera kullanımında kısıtlara neden olduğu bilinmektedir.
7-Telefondan ses gelmemesi
Kullanıcı kaynaklı olabileceği gibi cihazdan da kaynaklı bir hata olabilir. Telefonun darbe alması ya da güncellemelerin yapılmaması telefonların dış kaynaklı bir hata vermesine sebep olabilir. Cihaz servise götürülmelidir.
8-Verilerin silinmesi
Telefonda uzun süre yüklü kalıp da kullanılmayan uygulamaların ya da verilerin silinmesi durumudur. Akıllı telefonlar bu işlemi “akıllı” olduklarından gerçekleştirirler. Kullanıcının kullanmadığı verileri cihazın performansını yükseltmek için silebilirler.
9-Aramaların otomatik reddedilmesi
Cihaz, bazı verileri işlerken bir hata yapar ve bu da bazı ayarların değişmesine sebep olur. Çoğunlukla servise gerek kalmadan giderilebilecek bir hatadır. Bir kez kapatıp açarak veya ayarları kontrol ederek düzeltilebilir.
Etiketler: arasss.com, sinir bozucu anlar, telefon hataları, telefonlarda yaşanan sinir bozucu anlar, telefonlarda yaşanan sıkıntılar, telefonun patlamasını istediğiniz sinir bozucu anlar
Eklenme Tarihi: 30 Ocak 2017
Konu hakkında yorumunuzu yazın